Oh my buddha! - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Daan, Moniek en Maaike - WaarBenJij.nu Oh my buddha! - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Daan, Moniek en Maaike - WaarBenJij.nu

Oh my buddha!

Door: Maaike, Daan en Mo

Blijf op de hoogte en volg Daan, Moniek en Maaike

14 Februari 2007 | Thailand, Chiang Mai

Lieve mensen,

Laat ik beginnen met een goed advies voor iedereen die graag nog eens een klooster in wil. Ga niet de avond ervoor uit en als je dan toch gaat: drink met mate.

Jullie begrijpen natuurlijk meteen dat niemand ons dit advies heeft gegeven. Ja Linskie, die gezellige geluiden klopten, we waren in een Reggae bar, waar iedereen lekker aan de waterpijp zat. Wij natuurlijk ook. (Lieve ouders, er zat natuurlijk geen drugs in...althans dat zeiden ze en dat geloofden wij natuurlijk meteen :-)

Een groep mannen bood ons de pijp aan en ik moet zeggen, het smaakte niet verkeerd. De mojito's die we dronken waren voor Thaise begrippen wonderlijk lekker, en tussendoor kregen we ook nog hier en daar een drankje aangeboden door de Zwits-Duits-Frans-Japans en Ierse mannengroep. Om een lang verhaal kort te maken, op het laatst stond ik op het podium met een paar lokalen een nummer van Bob Marley te zingen, praatte Maaike plotseling vloeiend Frans en werd Mo NIET meer gestoken door een mug door de alcoholwalm die ze verspreidde (Mo is namelijk de absolute favoriet, wij hoeven niet te smeren als ze in de buurt is..).

De volgende ochtend was het allemaal minder grappig. Ik was 's nachts nog even met kleren en al het zwembad ingedoken wat door de eigenaar van het guesthoust niet gewaardeerd werd. De hele kamer was zeiknat en en we hadden alledrie nogal last van kaboutertjes met hamers. Gelukkig mochten we naar het klooster om te onthaasten.

Bij de eerste blik op onze kloosterbroeders en -zusters werd het al duidelijk; de meeste mensen bevonden zich op een heel ander bewustzijn. Eentje waarbij ogen plotseling tollen van extase, okselhaar in de mode is en ze verspreiden een geur alsof ze net allemaal uit India waren komen lopen.

In het meditatiecentrum aangekomen werden we in een wit pak (maat XXL) gehesen en mochten we niet meer praten! De avondmeditatie was interessant, al deden we erg ons best om niet te vaak te knikkebollen. We voelden ons heel relaxed, de monniken deden er alles aan om ons alles uit te leggen en waren super gastvrij. (voor meer info en foto's: www. monkchat.net)

Om 5 uur 's ochtends werd er op de deur geklopt omdat we door de harde bel hadden heengeslapen. Nog half in slaap droomde ik over roomservice, maar helaas: we hadden 10 minuten om koud te douchen en present te zijn.

Toch vonden we het alledrie een bijzondere ervaring. Het is ook goed om je wat meer te verdiepen in een andere cultuur. Het is ook niet zo'n toeristending, want alles word je gratis aangeboden, zelfs het eten.

Morgen naar Laos! Twee dagen op een houten bankje op een boot. Ja jongens, reizen gaat niet altijd over rozen :-) Nee hoor we hebben er weer zin in en genieten nog steeds volop.Weer bedankt voor al jullie berichtjes, super!!!!We kijken altijd eerst of er weer een nieuwe reactie is.

P.S. Oh my buddha! zeiden onze trekkingsgidsen de hele tijd, i.p.v. Oh my God! We hebben hem er maar ingehouden...
Maaike ligt trouwens nu te slapen. (ze heeft zoveel in zichzelf gepraat vermoeden Mo en ik dat ze er nu moe van is ..haha)

• 14 Februari 2007 - 09:16

Edo:

De sirenes maken zelf ook een reisje...

• 14 Februari 2007 - 11:39

Wiljo:

Als ik die foto van jullie drieën zie, verbaast het mij hogelijk dat jullie er zo bijzonder ernstig bij kijken. Toch meen ik achter die serieuze gelaatsuitdrukking veel pret te ontwaren. In ieder geval zijn jullie verhalen prachtig! Ja, ik maak mij inderdaad zorgen om die drugs daar (dat is typisch mijn vader, hoor ik Maaike zeggen), er verblijven tenslotte veel meer landgenoten momenteel in Thailand, maar zij hebben het niet zo leuk als jullie, dacht ik...
    Goed, Laos, dus naar het oosten (en niet naar Birma). Ik zou bijna medelijden met jullie krijgen: twee dagen op houten plankjes. Maar zo mij dat al overkomt is het slechts een fractie van een seconde. Maaike, wanneer jij dit leest is het waarschijnlijk al morgen, want je zult nu wel een flinke ruk maken. Wat zal het stil zijn.... Heel veel plezier natuurlijk en een hele goede reis verder alledrie!!

• 14 Februari 2007 - 12:13

Herma:

Een goede reis naar Laos.
    Leuke verslagen schrijven jullie! Ik wist helemaal niet dat je wegging, Maaike. Te gek zo'n reis van 3 maanden. Vanaf nu kan ik jullie ervaringen volgen. Ik hoop dat ik veel leuke dingen krijg te lezen.
    Liefs,
    Herma

• 14 Februari 2007 - 12:39

Janka:

Jullie lijken wel 3 kerstengeltjes in die witte outfits. Heb je je erg in moeten houden Maaike om niet te praten? Een goed moment z'on meditatie om over je "zonden" na te denken en om natuurlijk bij te komen van een heftige nacht. Ik denk dat ik er bij in slaap zou vallen. Ik vind dat jullie al zoveel hebben gedaan en gezien in die paar weken, je krijgt er vast ook een hoop energie van al die nieuwe indrukken.
    Geniet ze!

• 14 Februari 2007 - 13:09

Henneke:

En als een stel mannen jullie nou een pijp aanbieden!Staat de doodstraf op gewoon weigeren ,wie weet wat voor rommel erinzit.Met drank op in een zwembad springen ook al niet al te slim.Weet je hoe b.v.Nathalie woods aan haar einde is gekomen?Ja juist...met drank en drugs op in een zwembad.Ja mama kan het niet laten hoor om je te blijven waarschuwen voor deze gevaren!!! Goed misschien dat het klooster ook wat meegeholpen heeft na te denken. Ik hoop er maar op. Wees voorzichtig en geniet van al het goeds(met de nadruk op goeds} en moois wat Thailand te bieden heeft. Heel veel liefs kus mama

• 14 Februari 2007 - 16:10

Thea:

Geen happy pizza eten hoor,want daar word
    je helemaal niet happy van!!!Het klinkt allemaal geweldig en zo gezellig jullie drietjes samen.t Weer is hier gruwelijk dus geniet,geniet!!!!!t lijkt alsof jullie al heel lang weg zijn.
    Maar met jullie verhalen kunnen we het heel goed
    volhouden Kus Thea

• 14 Februari 2007 - 20:08

Jan De Rijk :

Een foto van 3 "smetteloze" meisjes. Wat een devotie..... alleen de verhalen stroken daar niet mee! Dat die monniken stinken komt vast van de pizza's, da's een italiaans gerecht, geen thais. Ze zullen wel wat fout doen. Geniet ze en groetjes.

• 15 Februari 2007 - 03:03

Daan:

Lieve ouders,
    wees maar niet bang, we nemen niks engs aan van anderen en geen drugs..we zijn echt voorzichtig en mam, je weet toch dat ik altijd overdrijf in mijn verhalen? Ik ben er wel ingesprongen, maar 't is moeilijk verdrinken in een zwembad van 75 cm....de volgende keer als je me een standje geeft doe dat dan maar via e-mail...haha ..:-)

• 15 Februari 2007 - 12:23

Naomi:

Lieve Maaike, We hebben een probleem. Jos heeft nog steeds geen foto van jou...Kun je even een foto van jou alleen op de site zetten, zodat we die op zijn buraeu kunnen zetten.
    Hij mist je......
    Liefs Naomi

• 15 Februari 2007 - 20:43

Harry:

Het is ontzettend leuk om jullie op deze manier te kunnen volgen. Steeds vol verassingen. Nog heel veel plezier bij het vervolg van de reis en ben al benieuwd naar de verhalen vanuit Laos.

• 15 Februari 2007 - 23:50

Ank:

Lieve Daan,MO EN MA,even een vraagje,Daan als jij ineens staat te zingen,Ma ploteling vloeiend frans spreekt,en Mo niet meer gestoken wordt,wil ik graag het recept van die lekkere waterpijp,dan beloof ik je, dat ik ook in 75cm diep water duik met mijn kleren aan! Ik lees jullie verhalen met veel plezier,geniet er bijzonder van want realiseer je ,dat het erg bijzonder is dat jullie dit kunnen en mogen doen. Ik ben stiekum wel een beetje jaloers hoor!!!! Kus voor jullie en groetjes uit Enschede

• 16 Februari 2007 - 05:41

Arno:

Jullie hebben echt een dubbele uitdrukking op de foto met de pakjes aan. Vroom maar ontdeugend.
    Heel veel plezier in Laos.
    Bartje niet alles vertellen over de "bad trips".

• 16 Februari 2007 - 12:44

Eline:

Hey meiden,
    Wat een geweldige foto's! wat is het daar gaaf! Geniet nog van alles en ik blijf jullie volgen (helaas op afstand...).
    Groetjes Eline

• 16 Februari 2007 - 12:48

Marije:

Wat gaaf om jullie verhalen te lezen! Heel veel plezier nog de komende maanden!

xmarije

• 17 Februari 2007 - 12:20

TobiasSwitzerland;o):

Hey together
    Thats was a nice evenig the Reagge Bar!
    Noch etwas zum Deutsch lernen! www.free-blog.in/aroundtheworld! have a nice trip! Greats from Koh Phangan!

• 20 Februari 2007 - 22:22

Martijn:

De leermeester lijkt Ramon wel ;-).