Happy new year! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Daan, Moniek en Maaike - WaarBenJij.nu Happy new year! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Daan, Moniek en Maaike - WaarBenJij.nu

Happy new year!

Door: Daan

Blijf op de hoogte en volg Daan, Moniek en Maaike

14 April 2007 | Thailand, Bangkok

Na een paar dagen op Ko Samui (te druk, te toeristisch) zijn we eergisteren op het prachtige bounty-achtige Ko Tao aangekomen waar we gisteren massaal het nieuwe jaar hebben ingeluid. Daarvoor moesten we wel eerst even naar de winkel om een pistool te kopen.

Schrik maar niet lieve ouders, we hebben het natuurlijk over een waterpistool! Want alles en iedereen moest -volgens traditie- zeiknat. Voor ons begon het feest al de avond ervoor, toen we tot grote irritatie van bepaalde mensen alvast hebben geoefend in een paar barretjes en restaurants.

Het was echt een gekkenhuis, niet normaal...iedereen rennend over straat met emmers water, ijsbekers, waterballonnen en pistolen op zoek naar ' droge' slachtoffers. Ons bij nader inzien te kleine pistool werd al gauw ingewisseld voor een groter exemplaar toen zelfs kinderen ons begonnen uit te lachen. Op de foto zie je mij nog vrij droog en lachend, ik eindigde door- en doornat, het geld dreef in onze zakken, en Maaike kreeg het zelfs voor elkaar haar t-shirt te verliezen... (P.S. Bouk en Sabien, ik zag die rare Brabander van vorig jaar ook nog van Phi Phi, die blowerd..herkende hem meteen natuurlijk :- Toevallig he? )

De hele dag was het schieten, dansen en drinken...iedereen vrolijk. Aan het einde van de dag werden we verrast door een heftige tropenregenbui. Heerlijk! Iedereen het water in en dansen. Het feest ging tot in de vroege uurtjes door. Erg jammer dat we jullie geen geweldige foto's kunnen laten zien, maar na een straal water hebben we de camera snel in veiligheid gebracht. Later deze week zullen we hier nog wat mooie zonnige foto's opzetten...die komen eraan!

Vanmorgen, langzaam brak wakker wordend was er natuurlijk geen druppel water meer over op het eiland. Het douchen maar verruild voor een frisse duik in zee.

• 14 April 2007 - 14:13

Henneke:

Even een kleine toevoeging aan dit berichtje. Iedere westerse toerist hanteert als een ware Rambo een watergeweer tijdens het Songkran festival in Bangkok. Songkran,is een driedaags waterfestival,dat het Thaise Nieuwjaar inluidt. Daarmee spoelen ze de zonden van het oude jaar mee het riool in.Hier heb ik nou altijd van gedroomd,in drie dagen water gooien zijn al je zonden als sneeuw voor de zon verdwenen!!! Daan je weet wat moes nu aan het doen is he...juist Pa is al nat de honden hebben nog nooit zoveel water gezienen iedereen die hier komt krijgt een koude douche maar moes kan over twee dagen rustig slapen want de zonden zijn weggespoeld!!! Veel liefs en fijn dat het je weer goed gaat Daan!!!

• 14 April 2007 - 15:29

Sonja:

Happy New Year!

• 14 April 2007 - 18:54

Elleke:

Lieve allebei, ik lees altijd met veel plezier jullie verslagen. Echt super om te lezen dat jullie zo genieten. Hier is het ook goed te doen, alleen maar zon bij 24 graden! Tot over 2 weekjes!

• 15 April 2007 - 10:17

Vincent:

Pfff, een watergevecht zou hier ook een goed idee zijn. Kom net van mn balkon, het is hier nu rond de middag en al ontzettend warm in de zon. Alleen jammer dat het uitzicht hier niet zo mooi is als bij jullie...
    Gisteren voor de tweede keer mn verjaardag gevierd (op het strand, terras en thuis), was erg gezellig. Video van de wintersport gekeken met z'n allen, een maand geleden stonden we nog in de sneeuw! Volgend jaar gaan jullie mee, toch?
    Ik zie jullie over een paar weken, hopelijk met Koninginnedag en een stralende zon!

X Vincent

• 15 April 2007 - 20:24

Moniek:

Wat een spetterend oud&nieuw! En inderdaad, spetters kunnen wij ook wel gebruiken... Nederland is in totale staat van verwarring. Terwijl sommige bomen nog niet eens bladeren aan hun takken hebben, zitten de terrassen bomvol, is er geen parkeerplek meer te vinden rondom de Loosdrechtse Plassen, is er geen leeg stukje strand meer te vinden in Scheveningen, is de zonnebrandcreme uitverkocht, is de Rotterdamse marathon stilgelegd vanwege de hitte en slaat de thermometer in De Bilt op tilt (29 graden vandaag). Kortom, geniet nog maar even van de watergevechten in Ko Tao, want tegen de tijd dat jullie terugkomen zal ook hier het drinkwater op de bon zijn...

Veel liefs, Moniek

• 16 April 2007 - 09:38

Bart:

Ik lees het wel weer....jullie hebben het nog steeds erg naar het zin.We zijn net een weekje naar Wales geweest en ook hier is het heerlijk weer.Altijd lekker een paar daagjes camperen aan de kust.Wij lezen nog steeds trouw jullie reisverslagen en genieten keer op keer.Heel veel plezier nog de laatste 2 weken en we zien elkaar gauw als we weer naar Nederland komen..Groetjes Lorns en Bart.

• 16 April 2007 - 18:36

Jan Uit Utrecht:

Hoi Daan, wat draag jij nu bij je terwijl je (zie foto 1.) het vliegtuig in loopt..???

• 16 April 2007 - 19:14

Willem-Jan:

Gelukkig nieuwjaar? Ik ben blij dat het net lekker lente wordt, hier. Ik moet er niet aan denken, oud-en-nieuw..... Al hoewel, op een tropisch eiland met witte stranden en palmbomen een beetje schieten met een waterpistool. Best leuk!

Ach, wij hebben Bakkum. De caravan staat en met de fiets naar het strand. Het is een beetje behelpen, maar toen ik afgelopen zaterdag mijn ogen dichtdeed, leek het net alsof ik heel dichtbij de tropen was.

En gelukkig was er niemand die mij uit mijn droom haalde met een emmer water.

Enjoy Dames.
    Lekker 2 weken relaxen voordat jullie terugkomen in de hollandse werkelijkheid.

• 17 April 2007 - 14:50

Huug:

Um feliz ano novo dames!