Reis naar Cambodja - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Daan, Moniek en Maaike - WaarBenJij.nu Reis naar Cambodja - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Daan, Moniek en Maaike - WaarBenJij.nu

Reis naar Cambodja

Door: Daan

Blijf op de hoogte en volg Daan, Moniek en Maaike

28 Maart 2007 | Cambodja, Phnom-Penh

We zijn veilig aangekomen in Cambodja! Net buiten Phnom Penh werden we opgeschrikt door een keiharde klap, waardoor het busje heen en weer schudde. We zaten achterstevoren, dus we hadden geen idee wat er gebeurde, totdat we tot de gruwelijke ontdekking kwamen dat we zojuist een grote hond hadden overreden. Afschuwelijk. Het was een slecht voorteken ook. De keuze van het guesthouse was niet best. De kamer rook naar urine (ik verdenk de alcoholistisch ogende Franse eigenaar ervan dat 'ie soms de weg naar de wc niet kon vinden..), snikheet en vol muggen en rattenkeutels. Na een bezoek aan een Indiaans restaurant was het feest compleet: rennen naar de wc! Ja jongens, reizen gaat niet altijd over rozen....:-)

Maar: de afgelopen dagen waren om nooit te vergeten. Toen de tranen van Mo's afscheid waren opgedroogd, hebben we na museumbezoek even een relaxmiddagje gehouden in Saigon. Op naar de sauna! Overal lees je dat de Vietnamezen zo preuts zijn, dus we hielden onze bikini's netjes aan. Natuurlijk waren er alleen maar poedelnaakte mannen. Nou ja, als je het minuscule handdoekje niet meetelt dat we bij de receptie kregen. We voelden ons een beetje voor lul staan dus deden we de bikini toch maar weer uit.

In de kleedkamer stonden een paar Vietnamezen ons onder het genot van een sigaretje al fluitend uit te checken. Jullie begrijpen dat we nog nooit zo kort in een sauna zijn geweest. Hup, snel de massagesalon in. Daar begon een klein Vietnamees vrouwtje over ons heen te lopen en kruipen. Die van mij produceerde er ook nog een vreemd geluid bij en ik was de hele tijd bang dat ze een happy ending wilde voorstellen. Ik vond het de slechtste massage ooit, Maaik de meest geweldige. Smaken verschillen.

Daarna hebben we een trip geboekt naar de Mekong Delta. Moe van massatoerisme, waren we blij met de tip van een Canadees om bij reisagency Innoviet te boeken die alles net anders deed en kleinschaliger.

De volgende ochtend ging de wekker om 4:30 uur. Aangekomen bij het bureau bleken wij de enige klanten te zijn. Daar begon onze avontuurlijke trip. We hebben nog nooit zoveel openbaar vervoer op 1 dag gedaan; lokale bussen, bootjes, cyclo's, fietsen, veerpont, taxi's..
Het dragen van de tassen was een totale work-out (heb inmiddels nog een backpack moeten kopen wegens buitensporig shopgedrag). De omgeving was ontzettend mooi, dus de meeste tijd brachten we zwijgend en genietend door.

Overal werden we aangestaard alsof ze nog nooit een toerist hadden gezien. We hebben zelfs een ongeluk veroorzaakt; twee jongens op een scooter lachten en zwaaiden zo hard, dat ze de twee vrouwtjes op de scooter niet zagen aankomen..Gelukkig bleef de schade beperkt tot een beschadigd spatbord.

We verkenden een prachtig eiland per fiets, voeren met een bootje door jungleachtige wateren, vingen 's avonds laat vuurvliegjes, kookten Vietnamees in een soort boerderijtje en sliepen 's avonds bij een andere Vietnamese familie. In hun woonkamer op een bed zonder matras, terwijl zij de tv op maximale volumestand hadden om het optreden van de Vietnamese Corrie Konings te volgen...

De volgende dag gingen we nog even naar de markt waar we dingen zagen als ontvelde, bewegende kikkers en varkenskoppen. Na een zelfgemaakte verrukkelijke lunch namen we afscheid van onze gids Yin en gingen we op weg naar Chau Doc. De grensplaats vanuit waar we Cambodja de volgende dag zouden binnengaan. 's Ochtends vroeg weer verder naar Phnom Penh. Dat viel nog niet mee, een boottocht en bustocht van zo'n 7/8 uur...
Gelukkig ontmoetten we Alex, een 41-jarige Australische Jean Claude van Damme die het dragen van onze tassen zag als een goed alternatief voor zijn dagelijkse training thuis. :-)

En toen dus de hond, de schijteritus en het vieze guesthouse. Gelukkig zijn we alweer verkast en ziet het er allemaal weer rooskleurig uit. We gaan zo een pakket maken voor het kindertehuis waar we heengaan. En natuurlijk wachten de Killing fields...maar daarover later meer. Liefs, Maaik en Daan

• 28 Maart 2007 - 06:12

Moniek:

Lieve Daan en Maaik, het is me gelukt! De eerste reactie op jullie eerste gezamenlijke weblog! En wat een spannend lead... toen de zin in mijn mail eindigde met 'gruwelijke ontdekking dat zojuist..' dacht ik dat jullie minstens een lijk ín de bus hadden gevonden! Maar het klinkt echt weer als onvergetelijk, die dagen in de Mekong Delta! Voelt al bijna alsof ik er nog bij was... Hier in Nederland ben ik alweer aan het werk, maar in gedachten ben ik nog in Azie... Veel plezier nog meisjes!! Liefs, Mo

• 28 Maart 2007 - 07:16

Freddy:

Ok Moniek, dan ga ik wel een keer voor het zilver....
    Wat Daan en Maaike niet weten is dat jij uitgenodigd bent voor Maiju en Lenny's coole funkfeestje vrijdag as. Ja Daan en Maaike daar zit je dan in Cambodja...

• 28 Maart 2007 - 08:26

Edo:

nog beweegende gefileerde (gevilde?) kikkers! GATVERDAMME! De vanzelfsprekendheid waarme jullie dat beschrijven is het bewijs dat jullie inmiddels zwarteband back-packers zijn! Gefeliciteerd!! veel plezier! dikke kus, edo

• 28 Maart 2007 - 08:40

Joep:

Schaam me dood zolang niets te hebben laten horen. Wat goed te lezen hoe je alles ervaart. Wat zal je veel leren daar op alle gebieden!
    Ik blijf je van af nu wat meer volgen,
    liefs,
    Joep x

• 28 Maart 2007 - 11:37

Buurman Huug Gaus:

Jeetje meiden, ik zal contact opnemen met de cambodjaanse dierenbescherming om deze onverlaat (chauffeur) eens aan te laten pakken!

• 28 Maart 2007 - 19:33

Sander:

he moniek, ik hoop dat je niet te veel baalt op je werk. ach ja, aan alle goed dingen komt een eind. Daan, ik zag je nog op tv met die gongen op je rug en bil, zag er erg zen uit.. Meiden nog veel plezier op jullie laatste deel....
    groetjes.

• 28 Maart 2007 - 19:44

Janka:

Gefileerde kikkers en varkenskoppen,missen jullie al : mc donalds, febo, de shoarmatent, van der valk, pannekoeken, uitsmijters, paaseitjes, de extra grote potten drop op Dolfijn, pindakaas, hagelslag, stroopwafels, stampotten met rookworst (v/d Hema) en alle andere nederlandse culinaire hoogstandjes? Maar jullie zullen ook zeker heel goed en lekker eten daar, waar je niet van naar de wc hoeft te rennen.

gr.

• 29 Maart 2007 - 08:57

Thea:

Die kikkers hebben wij ook in China gezien. Dat had ik zo verdrongen dat ik inmiddels dacht dat het niet waar was. Dit komt hard aan!
    Lieve meiden, het leest weer als een spannend boek.Soms is het bale dat je niet verder kunt lezen,en moet wachten tot het volgende verhaal. Hoe moet dat straks als jullie weer terugzijn?Zouden wij dat wel leuk vinden?Jawel hoor!De heimwee begint een beetje te knagen.
    kus allebei

• 29 Maart 2007 - 11:52

Henneke:

Dat in die bus dat was geen ongeluk! Ze rijden erop en morgen zit die hond in de loempia. Je ziet hoe wreed ze zijn, levend gevilde kikkers op de markt en varkenskoppen en dat alles ligt zeker ook nog in de brandende zon …brrr. Stuur nog maar een paar van die foto's, want je weet wel wat ik gedaan heb bij het zien van die foto. Het werkt voor mij als een dieet, vandaag alleen water en een knäckerbröd meer kan m'n maag niet verdragen! Verder natuurlijk een prachtig verhaal. Jullie maken wel erg veel mee, geweldig!!Lief dat jullie iets naar het kindertehuis brengen. Geef de kinderen maar een dikke knuffel!

• 30 Maart 2007 - 08:43

Ed:

hoi daan,

eindelijk alles gezien van je reis... wat een mooi avontuur ! je ziet er echt blij en relaxed uit op de foto's. Vooral de Red Canyon vond ik erg mooi. Wordt het reizen al bijna 'werk' of blijf je liever altijd weg ? Wanneer moet je weer terug ? Nog heel veel plezier en ben diep van binnen natuurlijk stikjaloers op al jouw avonturen
    groet en liefs
    Ed