Een duik in het diepe
Door: Maaike, Daan en Mo
Blijf op de hoogte en volg Daan, Moniek en Maaike
13 Maart 2007 | Vietnam, Nha Trang
We wanen ons als de jetset in St Tropez hier. Niks onverharde wegen, kleine dorpjes en oude hotels zonder warm water. Hier alleen zon, blauwe zee, witte stranden, trendy clubs, brede boulevards en cocktails met een parasolletje.
Je kunt je voorstellen: wij nemen het ervan hier en genieten enorm van dit luxe leventje! Alhoewel het wel begint te knagen en we wat meer van het binnenland willen zien, maar daarover later meer!
Eerst even over vandaag: Maaike en ik (Moniek) hebben gedoken! Voor mij heel spannend, want het was de eerste keer. Maar eigenlijk stelde het weinig voor, want zoals de instructeur al zei: "the only thing you have to do is to kick and breathe". Dus ik heb zonder zorgen enorm kunnen genieten van het prachtige onderwaterleven op een diepte van zo'n 6 meter. Een hele bijzondere ervaring!!
Maaike heeft al haar Padi, maar moest toch even een opfrissertje hebben. En daarna ging ze als een speer het diepe in, 17 meter naar beneden. Met een grote glimlach kwam ze naar boven. Maar na de tweede duik hing ze kotsend over de reling... wat die op het eerste gezicht aardige Nederlandse instructeur heeft gedaan met haar onder het water, daar ben ik nog niet helemaal achter..
En morgen gaan we een nieuwe duik in het diepe maken. Twee dagen lang gaan we met drie motorbikers de bergen in en komen overmorgen dan aan in Dalat. WIJ hebben er vertrouwen in...
13 Maart 2007 - 14:39
Kip:
Hoe vaak ik niet heb geroepen"je hebt luxe paarden en werkpaarden"
En zie hier...Het is ook opmerkelijk dat de reakties
ietsje minder worden.Natuurlijk zijn we erg blij voor jullie dat jullie zo genieten maar voor sommigen wordt het toch soms wat teveel vrees ik, iedere twee dagen geconfronteerd te worden met het paradijs.Hier is het nu wel lente aan het worden alhoewel er voor dit weekend alweer dikke buien verwacht worden. Nou luxe paardjes niet te veel (door)draven en een dikke kus voor mijn paradepaardje xxx moussaka -
13 Maart 2007 - 16:47
Jan DeR:
Zie je nou dat dat sponseren een druppel op een gloeiende plaat is... Baden (letterlijk) in luxe. Je zou er ademnood van krijgen, vandaar die flessen op je rug natuurlijk. Na het avontuur over de railing van Maaike zijn jullie in verband met haaien toch alsjeblieft niet meer het water in geweest.....?
Helder water was het, zo op de foto's te zien. Mooi hoor! Dat is nu vervuild daarom willen de dames naar het binnenland!
Genieten maar hoor, het is jullie gegunt! groetjes. -
13 Maart 2007 - 17:26
Thea:
Weer prima berichten.Hoe kwam het Maaik dat je zo misselijk was? Niet te snel diep gaan hoor.Veel plezier met het motorbikers.Ik dacht even mountainbike te lezen....Wij hebben al 2 dagen van pracht weer genoten.Heerlijk!We hebben eindelijk een beetje kleur.Dat gaat bij jullie vanzelf hé? -
13 Maart 2007 - 19:52
Jan Uit Utrecht:
Zeg, als jullie zo doorgaan dan komen jullie nooit meer terug in Nederland. :-) Ik denk dat het heeeeel moeilijk zal worden om weer te gaan werken :-) Dus kom zo snel mogelijk terug dan neem ik jullie plaats in. Nee, jullie hoeven mij niet te bedanken, ik voel het als mijn plicht. :-) Ben jij niet gaan duiken Daan? Je ziet er heeeeel relaxed uit op de foto's. Misschien moet ik ook, nadat ik de bul aan de muur heb gespijkerd, eens aan een lange reis gaan beginnen. Als tegenhanger van jullie reis ga ik dan naar het noorden van Groenland. Volgens Gore is de sneeuw daar bijna weg en is het lekker warm. :0 -
14 Maart 2007 - 11:16
Janka:
Kotsend over de reling? Toch geen kater Maaike van al die cocktails met parasolletje?
Stoer hoor dat jij kan duiken, ik vergeet bij snorkelen al dat ik niet mijn adem moet inhouden, maar moet doorademen door de snorkel. Neem er nog eentje van mij! -
14 Maart 2007 - 20:50
Sonja:
Jeetje Mo, stoer zeg, ik vond het in een ondiep zwembad al onwijs spannend en stik altijd half als ik aan het snorkelen ben en de plaatselijke kwal tegen kom.......Geniet lekker en de groetjes daar! x Sonja -
15 Maart 2007 - 17:51
Ans En Roel:
Moniek en de rest geniet nog maar lekker van je laatste weekje. Maar dat zal vast wel lukken als ik jullie verhalen zo lees.
Stoer hoor dat duiken. De rest van je verhalen horen we wel als je weer thuis bent.Nog veel plezier in het binnenland en een goede thuisreis. -
15 Maart 2007 - 18:41
Sander:
hee meiden klinkt weer allemaal fantastisch. Ik heb de eerste foto's van de kleine op de mail gezet. check it out! Mo, baal je niet als een stekker dat het er weer bijn op zit? Wat is het schema voor jullie daan en maaik?