Van zuid naar noord in 24 uur
Door: Maaike, Daan en Mo
Blijf op de hoogte en volg Daan, Moniek en Maaike
06 Februari 2007 | Thailand, Chiang Mai
Ongeveer alle vervoersmiddelen hebben we de afgelopen twee dagen voorbij zien komen... vanaf Ko Samet (dag mooi eilandje!!) met een pick-up naar de haven, met een bootje naar het vaste land, de bus naar Bangkok, met de taxi naar het treinstation en hiervandaan de trein naar Chiang Mai en de tuk-tuk naar ons guesthouse Awani.
Treinreis was wel weer een belevenis. In 15 uur het halve land doorgecrosst. Van de stoelen werden 's avonds bedjes gemaakt en zo zijn we hortend, stotend, wiebelend en met weinig slaap de nacht doorgekomen.
We blijven hier in ieder geval een volle week... een heerlijk vooruitzicht weer!
06 Februari 2007 - 08:17
Dennis De Rijk :
Wat lekker zeg!! Ik stond vanmorgen mijn autoruiten te krabben!! (zo..ik ben gelijk ook weer een stuk geliefder ;-)) Maar het gaat goed, nog steeds geen scambussen en treinkapingen, dus ik zeg: PRIMA!! Dat naggie niet slapen halen jullie gauw genoeg in, alhoewel die markt in Chamg Mai wel een avond/nachtmarkt is, dus dat wordt eerst chillen voordat jullie gaan shoppen! Eej Daan, is die camera al weg? Ik verlekker me nu al op de 30D die ik van jouw verzekeringsgeld kan kopen, haha. Nee hoor, je bent er vast zuinig op. Mo en Maik, jullie weten dat ik ook aan jullie denk he!? Veel plezier daar, liefs Den -
06 Februari 2007 - 08:18
Janka:
ik dacht al dat jullie haast hadden, gezien waar jullie al geweest waren. Maar nu een week op een vaste stek. Het klinkt allemaal erg avontuurlijk.
Maaike volgens mij hoef je als je thuis bent voorlopig niet te Sonja Bakkeren en hard te lopen, zo actief zijn jullie enog gezond en lekker eten ook.
Groetjes. -
06 Februari 2007 - 08:19
Daan:
Nee, Den, verlekker je maar niet...zelfs Maaike en Mo zijn geschrokken van mijn netheid en zorgvuldigheid :)Ik bewaak hem met mijn leven. Hooguit dat je hem met een paar krasjes terug krijgt...:)) -
06 Februari 2007 - 08:42
Annemieke Van Liesho:
Hai meiden,
Wat een heerlijk genieten daar!! En wat leuk om jullie mailtjes, doorspekt van humor, te lezen! Als je maar lang genoeg op vakantie bent went het slapen in zo'n trein, boot ed op den duur! Juist het wiebelen en stoten wiegt je snel in slaap! Dus nog lang vakantie vieren zou ik zeggen....Groetjes -
06 Februari 2007 - 10:46
Wiljo:
Nou dat klinkt alweer fantastisch! Prachtig zo'n treinreis! Zat de trein niet vol met backpackers? Nou Daan, als ik de berichten zo lees, vergeet je de camera van je broer nooit! En Moniek kan je een beetje communiceren met die Thailanders daar? Tot slot, dochter Maaike, volgens de berichten zou je afslanken daar. Ben dan wel benieuwd wie er meer is afgeslankt, jij of ik....!
Dames, heel veel plezier daar en ben benieuwd of het na die week oostwaarts of westwaarts gaat. Liefs. -
06 Februari 2007 - 13:20
Thea:
Ook ik geniet van jullie verhalen en hoop dat jullie het blijven volhouden.Geweldig die treinreis.Alles klinkt trouwens prima. Alsof jullie al heel lang weg zijn,zoveel is er al te verhalen.Houden jullie ook dagboekjes bij? Tot snel.(Per berichtje dan natuurlijk)Kus Thea -
06 Februari 2007 - 13:25
Bartje:
In nederland mag het dan naatje zijn met het weer....Hier in engeland is het zonnig,alleen is het -5 dus...Ben zo jaloers als ik jullie berichtjes lees en foto,s zie!Heel veel plezier... -
06 Februari 2007 - 21:05
Jan, Pappa Van Daan:
Hoe is het mogelijk dat jullie in 15 uur een land doorcrossen. Gaan die tuk tuks zo hard? Of was die opgevoerd. Ja die Thais weten onderhand ook hoe het moet. Dat jullie goed weer hebben zie ik aan die foto met die paraplu. Volgens mij is net de moesson begonnen. Ik wens jullie alle drie een goede behouden reis en veel plezier. Groeten oet de Harpstroat in Utrech. -
07 Februari 2007 - 08:33
Sander:
klinkt allemaal errug goed. Ik krijg er zelf ook zin an. Hee maar jullie zitten nu in het noorden, geen excuses, jullie hebben tijd zat, op naar de grens, op naar myanmar(birma). Veel plezier en ga nog even langs dat tentje in chiang mai dat ik op de kaart had aangegeven, mmm chiang mai noodles ik droom er nog steeds van. -
07 Februari 2007 - 08:46
Daan:
Pa, die foto met die paraplu's is uiteraard in Nederland genomen..hier schijnt namelijk de zon :-) -
07 Februari 2007 - 23:49
Henneke:
ik moet lachen om de reacties van Dennis en papa Jan. Zo leer ik de mannen weer eens goed kennen, Dennis heeft blijkbaar in 1 dag heel Thailand gezien,gezien,gezien en maakt zich vooral zorgen om de camera en papa denkt dat ie jullie met een paraplu in Thaland ziet,of denkt dat jullie er weer net zo hard om lachen als ie zelf doet er zijn vast weer tempo zakdoekjes aan te pas gekomen hoor!!! -
09 Februari 2007 - 11:32
Tineke:
Wat geniet ik mee van jullie reis, geweldig!!