Tubing, tubing, tubing... - Reisverslag uit Vangviang, Laos van Daan, Moniek en Maaike - WaarBenJij.nu Tubing, tubing, tubing... - Reisverslag uit Vangviang, Laos van Daan, Moniek en Maaike - WaarBenJij.nu

Tubing, tubing, tubing...

Door: Maaike, Daan en Mo

Blijf op de hoogte en volg Daan, Moniek en Maaike

24 Februari 2007 | Laos, Vangviang

Na een prachtige rit door de bergen zijn we drie dagen geleden aangekomen in Vang Vieng, het tubingparadijs in Laos. Het plan was een korte tussenstop te maken, een dagje te tuben met onze reisvrienden met wie we ongeveer een week hebben doorgebracht en van wie we vanavond afscheid nemen. Als we ooit nog van ze afkomen, want iemand met een beetje paranoia-aanleg denkt hier in Laos al snel achtervolgd te worden, omdat iedereen zo'n beetje dezelfde route volgt.(Lieve Anika en Mark, als jullie dit lezen: natuuuurlijk geldt dit niet voor jullie).

Ik heb even gedacht dat Vlooienbaard en Zweetvoet, de Italiaanse pizzabakkers en Yoko Ono ons vanaf de boot stalkten, maar we hebben ze al een paar uur niet gezien dus we hebben goede hoop......

De eerste dag hier hebben we een vierde fietstocht toegevoegd aan ons lijstje. Bloedheet was het en de bergen gigantisch, maar het was weer geweldig (zie foto's) en ik denk dat je minimaal een maand op een trilplaat in de sportschool moet liggen om hetzelfde resultaat te bereiken. Dus wie wil afvallen: boek onze Vang Vieng biking-workout tour!

De mensen zijn hier zo lief en vriendelijk, terwijl ze zo weinig hebben dat het vaak schrijnend is. Kinderen die proberen je water te pakken omdat ze dorst hebben, mensen die zich wassen in de ranzige rivier en altijd het geduld hebben ons iets uit te leggen met handen- en voetenwerk.

Dan het tuben! (even omschakelen, dit staat in schril contrast met de vorige alinea).
Eerst een korte introductie voor de non-tubers onder jullie:

Je wordt in een tuk-tuk gepropt die je naar de rivier brengt. Daar werp je jezelf op een band die je over de rivier voert, totdat je als een vis uit het water wordt gehengeld door een Laotiaan voor een drankje. En nog eentje, en nog eentje... met emmers tegelijk worden de buckets besteld, want dobberen maakt dorstig.

Eenmaal in de bar gaat het spel beginnen. Metershoge lianen wachten om beslingerd te worden. De toeschouwers aan de kant geven punten. 't Is even slikken als je bovenaan staat en 20 meter de diepte in kijkt, maar aangezien iedereen al klaar zit om je sprong te bewonderen, is er geen weg meer terug. Na een paar sprongen, een beetje zonnebaden en hier en daar een gezellig praatje met een tube-lotgenoot, ga je weer de rivier op. Op naar de volgende bar.

Het oorsponkelijke plan was om een dagje te tuben en dan door te reizen naar Vientiane. Maar het tuben was fantastisch, het enige wat nog ontbrak was een 'Het is hier fantastischhhhhh'-schreeuwende Ursul de Geer met cameraman tussen de tubende mensen. :-) (nee hoor, dit is een grapje, zo toeristisch zijn wij natuuurljk niet..haha). Na onze eerste tube-ervaring hebben we daarom meteen een extra dag tuben in de agenda gezet en die hebben we net achter de rug.

We kunnen onze armen niet meer optillen van het geslinger, elk spiertje in ons lichaam is voelbaar en de blauwe plekken ontelbaar, maar het was echt heel erg relaxed. De foto's volgen snel....

• 24 Februari 2007 - 14:23

Henneke:

Mijn dag is weer goed,want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd maar na jouw mailtje Daan(neem ik aan want daar komt nogal eens ha,ha,in voor)kan ik minstens weer een week vooruit. Geweldig wat een verhalen. Kun je niet vaker op reis gaan want ik hoor nu meer van je dan ooit ha,ha.mimi

• 24 Februari 2007 - 14:27

Jan De Rijk:

Ik heb een foutje gemaakt. Ik heb eerst de foto's bekeken. Die grote gele banden in de rivier zijn wel heel toeristisch. En.. de kabelbaan is leuk, maar ik zie geen sneeuw. ha ha

• 24 Februari 2007 - 16:52

Sonja:

wow wat een lef zeg, ziet er heel stoer en spannend uit dat slingeren. En ja het tuben, ik zat al te wachten wanneer het kwam. Kan je nog een beetje richting houden met zoveel drank op?
    Ik ben hier in nederland inmiddels aan mijn 3e verkoudheid toe in 2 maanden. Kennen ze dat daar ook verkouden zijn? Jullie zien er trouwens goed uit zeg! Veel plezier nog, x Sonja

• 25 Februari 2007 - 10:19

Wiljo:

Wat een avonturen! 'k Weet inmiddels ook wat tubing is... Lijkt mij ook wel wat! Jullie verhalen en foto's blijven ons zeer boeien! En... geweldig Maaik je gisteren gezien en gehoord te hebben!! Ondanks dat het een slechte verbinding was, vonden mamma en ik het erg leuk!! Veel plezier verder dames!! xxx

• 25 Februari 2007 - 13:30

Dennis:

Ik zie handel!! TUBING UTRECHT BV ...door de grachten in lichtgevende tubes en dan langs alle kroegen, om je daar lekker vol te laten lopen... We kunnen natuurlijk ook tubing tours vanaf de Gruttersdijk jaja $$$ blingbling!

p.s. jullie verhalen zijn wederom super! Ga zo door..

• 25 Februari 2007 - 18:51

Jan Uit Utrecht:

Hier in Utrecht is alles oke. :-)
    Als het zo door blijft regenen hier in NL, dan kan ik het "tubingen" ook eens uit proberen. Mooi om die zonnige foto's te zien.

• 25 Februari 2007 - 20:53

Thea:

Met bootjes van de Amerongse berg af is geen enkel probleem.Bomen om te slingeren ook niet.Helaas die geweldige andere wereld hebben wij niet te bieden.Lieve meiden heel veel mensen genieten met jullie mee.Gelukkig blijven jullie nog een tijdje weg....Geintje hoor Maaik.
    Kus kus

• 26 Februari 2007 - 05:38

Karen:

hmm zon tube lijkt me ook wel wat om heerlijk in te slapen :D (is best lekker na mn derde nachtje werken) Leuke dingen doe je Maaike...veel plezier weer verder enne succes met jullie volgende workout :P!!
    grtz vanaf Dolfijn

• 26 Februari 2007 - 08:22

Mark En Anika:

Heeeeey leuke Nederlanders!!

Wat een kicke site hebben jullie! Echt lache, is leuk om te lezen (zeker als je erbij was natuurlijk;) Wij zijn inmiddels ook aangekomen in Vientienne dus hopen jullie vandaag of morgen nog tegen te komen en anders zeker nog een keer in in ons eigen, nu nog koude, landje.
    Veel plezier alvast in Vietnam en zorg ervoor dat jullie niet met van die negatieve verhalen terug komen maar daar hebben we alle vertrouwen in!

xx

• 26 Februari 2007 - 19:57

A.Melse@kpnplanet.nl:

Geweldig ladies, wat jullie allemaal beleven en doorstaan.Magnifique foto's Ik geniet hier vanuit een druilerig landje. xxxxxxx Astrid

• 07 Maart 2007 - 17:58

Tally:

Cool!! no crocodiles in the water?...:)
    can't say much cause I still did't read your great adventure stories...waiting for the EN version to come out...but the photos sure can tell them all..(or almost all).
    Keep having a great time and I'm not jealous at all...just absolutely envy:)